Wat vliegt er daar...?

Donderdag 22 mei

Onze peuters waren vandaag goed in vorm. Ze hebben flink geturnd en hebben de hele namiddag buiten gespeeld. Deze morgen hebben we wel nog eventjes gewerkt: inkleuren van een vliegtuig tussen de wolken. Sommigen hebben er een kleurrijke tekening van gemaakt.




Ik heb vandaag gemerkt dat een paar peuters goed luchtgitaar kunnen spelen. Ze hebben dit geleerd door een liedje van Samson en Gert: De hardrockband! Lekker rocken...

Wat vliegt er daar...?

Dinsdag 20 mei

Vandaag hebben we geleerd over het vliegtuig.
Een vliegtuig heeft 2 vleugels, onderaan wielen, een staart en soms een schroef. De peuters waren heel nieuwsgierig naar het vliegtuig. Ze wisten ook al dat een vliegtuig kan vliegen.
Nadat we het vliegtuig van dichterbij hebben bekeken, heeft de juf een verhaal vertelt. Een verhaal over Freddie in het vliegtuig. Freddie moest eerst inpakken, daarna naar het vliegveld rijden, dan kaartje tonen en dan pas kon hij instappen in het grote vliegtuig. Sommige peuters vertelden dat ze ook al in zo een groot vliegtuig hebben gezeten en dat ze dit heel plezant vonden.



We hebben ook een nieuw liedje gezongen vandaag:

Kijk eens, een vliegtuig, hoog in de lucht.
Het vliegtuig gaat snel,
het vliegtuig gaat vlug.
Het cirkelt nu rond en rond en rond.
Het vliegtuig gaat landen op de grond.
Brrrrr, Brrrrr, Brrrrr.

De peuters waren heel enthousiast om dit liedje te zingen en begonnen dan ook spontaan te dansen...




Natuurlijk hebben we ook nog wat gewerkt vandaag. Maar de juf is vergeten om foto's te trekken van onze werkende sloebers. Hier kunnen jullie al wat zien van onze versierde vliegtuigen.