We gaan picknicken!!!

Hallo mama en papa,

Deze week spelen en werken wij rond het thema: ”Picknicken op het doek.”

Op donderdag 19 juni zullen we samen met alle peuters en de juffen picknicken op het gras. De juffen zullen zorgen voor een groot doek of zeil zodat we allemaal gezellig onze boterhammetjes kunnen opeten.

Wat hebben de peutertjes nodig voor de picknick?

  • Een brooddoos met daarin de boterhammetjes.
  • Een drankje.
  • Gelieve overal duidelijk de naam van je peuter op te schrijven.

Een dessert hebben ze niet nodig. (Juf Fanny is jarig in de vakantie en daarom zal zij trakteren met een dessert.)

We hopen dat alle peutertjes mogen mee picknicken.

P.S. Indien het weer het niet toelaat om buiten te eten, Zullen we in onze klas picknicken.

Vriendelijke groetjes,

Juf Hannelore en Juf Fanny

Samen picknicken op een doek

Donderdag 12 juni

Een peutertje in de klas heeft onlangs een klein baby-broertje bij gekregen. Dit mochten we natuurlijk niet ongemerkt laten voorbij gaan. Onze peuters hebben een mooi naamkaartje gemaakt voor de baby, een naamkaartje dat de trotse ouders kunnen ophangen aan de slaapkamerdeur, aan de wieg of misschien wel gewoon als versiering in huis.


Het werd een heel mooi cadeautje... Zie de trotse zus pronken!!!


Samen picknicken op een doek

Dinsdag 10 juni 2008

Het thema doeken spreekt onze peuters echt aan. Vandaag hebben we buiten spelletjes gedaan met een groot doek. Het doek wapperen, golven maken zoals in de zee, onder het doek kruipen, ons verstoppen onder het doek, balletje heen en weer bewegen met het doek, ... De peuters vonden het enorm plezant om zich uit te leven met dit grote doek!

Vandaag hebben we ook een nieuw versje geleerd:

Ik kreeg van mama een doekje,
ik steek het in mijn broekje.
Ik haal het er weer uit
als ik mijn neusje snuit.

Dit versje gaat dus over een zakdoek, en samen zijn we begonnen aan onze eigen zakdoek. Stempelen met rolletjes op een stukje stof.


Hier zie je onze eigen gemaakt zakdoeken!De tent gemaakt van doeken was vandaag nog altijd populair. Gelukkig is ze niet meer naar beneden gevallen en konden de peuters naar hartelust spelen, relaxen, knuffelen, ...Het was vandaag weer een mooie dag om buiten te spelen. Samen in de speeltuin spelen, dat vinden onze sloebers fantastisch!Samen picknicken op een doek


Maandag 09 juni

Vandaag zijn we een nieuw thema begonnen. Het thema doeken...dit thema zal later overgaan in picknicken op het doek. Want met ons groot doek in de klas zullen we iets heel leuk doen!!!
De juf had een heleboel doeken mee naar de klas en er was ook een grote tent met doeken gebouwd. De peuters waren heel enthousiast!!! Zelfs een beetje te enthousiast, want de tent viel weer naar beneden...


Op het einde van de dag hebben we nog een spelletje gespeeld, samen met Jules. Als Juleske uit zijn huisje kwam, mochten we toeteren op onze toeters. Als Juleske terug in zijn huisje kroop, moesten de toeters en de peuters stil zijn. Dit vonden de peuters heel leuk...toeteren op de toeters!